The other side of me - Kapitel 2


Kapitel 2



Maz vaknade upp och kisade mot solen från sitt fönster.
Hennes blick sökte sig runtom i rummet. Gråblåa tapeter med vita lister, en byrå, skrivbord med en stol där det hänger en svart kofta. Hon var i sitt rum.
Huvudet dunkade. Hon tog händerna för ansiktet och stönade djupt. Dörren gnisslar när den åker upp och ut kommer hennes mamma.
- Åh vad bra att du har vaknat.
Maz suckar och tittar på sin mamma. Hon kan nästan gissa att hon missat skolavslutningen.
- Hur länge har jag sovit?
Men hallå? Det var inte orden som hon ville säga. Hon var på väg att säga något i liknande form som: ''Jag mår skit, hur länge har jag legat här?''. Men något tog hennes ord. Eller nej, det var som om de blev till aska och flög iväg så kom det istället något annat.
- 2 dagar. Du missade skolavslutningen, säger hennes mamma och stryker henne över kinden.
Maz vill vända bort huvudet. Det går inte. Hon vill plötsligt bli kramad och tröstad. Nej! Jo. Något inom henne säger det. Men innerst inne är den gamla Maz kvar. Hon måste bara försöka hitta henne igen. Men hur? Hon var förvirrad och arg. Men känslan försvann, som hennes ord.
Men plötsligt kom hon på att hon hade en häst. Wirran. Hade hon kommit tillbaka? Var hon skadad?
Hon kastar av täcket, rusar upp och drar snabbt på sig ridkläderna som hon har till hands. Hennes mamma ställer sig för dörren.
- Flytta dig.
Nej. Det var inte det hon skulle säga. Varför kom inte de jävla orden ut ur käften som hon ville säga!? Maz brottades med hennes inre. Hon ville säga en sak med orden försvann med vinden och ut kom något annat. Tycker hon illa om något blåser det iväg och ut kommer något annat. Något trevligt och snällt. Även fast hon inte hade tänkt säga något.
Maz kom förbi hennes mamma och rusade ner för trappan. Ridstövlarna var leriga men hon drog på sig dom ändå. Wildfire, Wildfire åh min lilla häst. Hon sprang mot stallet. Fötterna snubblar men Maz fortsätter mot stallet. Hon ser sig inte om.
En hästtransport kommer fram mitt i det hela. Den kör sjukt snabbt och det är ett under att den inte kör på henne. Bilen är svart och hästtransporten vit. I förarsätet sitter en man. Man ser knappt hans ansiktet. Han har en svart cowboyhatt och skuggan från den kastas ner på hans ansiktet. I sätet brevid ser hon en flicka. Maz känner igen henne. Hon har svart hår i en liknande frisyr som henne själv, havsblåa ögon och naturligt röda läppar.
Maz springer förbi. Wirran var viktigare nu. Även om en tanke slog henne att hon måste hälsa på dom. De var säkert nya i byn och.. Nej. Inte hälsa. Skit i dom nu.
Och där inne i Valedales stall stog hennes häst. Wildfire gnäggar högt när hon såg sin matte. Maz gick fram till boxdörren och smekte Wirrans nosrygg. Sedan granskade hon sin häst från topp till tå. Inga skador. Hon var helt kry. Maz kunde andas ut.
- Hej.
Maz hoppar till och vänder sig om. Där står den där flickan. Hon ler. Elakt. Hon håller i ett grimskaft. Grimskaftet leder till en grimma som sitter på en svart häst med 4 vita strumpor och en bläs. Den är skrämmande lik Wildfire. Den frustar och buffar på flickan.
- Jag och min pappa är nya i byn. Det är här min häst.
Maz ler. Men hon vill inte le. Just nu verkar det ju som om hennes kropp hade tagit över.
- Vad fin.
Flickan leder in hästen i boxen bredvid Wirran. Wildfire blir orolig. Hon kastar med huvudet och trycker så långt bort från den svarta hästen som möjligt. Den svarta hästen ger ifrån sig ett gällt gnäggande och sparkar mot Wildfires box. Wirran piper till och sparkar mot den andra väggen. Maz kastar en arg blick på flickan. Flickan hånflinar mot Maz och klappar sedan sin häst.
- Hon heter Wildflame men kallas Vilda.
Wildflame!? Det är ju ett namn som är skrämmande likt Wildfire. Inte nog med att flickan ser ut som henne. Hästen ser likadan ut som Wildfire och har nästan likadant namn.
Det är nog bara av en slump det är så. Nej, det tror jag inte.
- Vad heter du då? frågar Maz och försöker lugna Wildfire.
- Zam.

Rännan Blåbro
2014-06-14 @ 12:11:52
URL: http://bluebridge.blogg.se

Ojojoj :o

Svar: dun dun duuuuuuuuuuuuun
Jennifer Starrock




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0